3Д скенирање и репродукција на дизајн

Определба на побарувањата и опции за дизајн за равој на нови производи. Стекнете увид во производот со помош на процесот на репродукција на дизајн. Уловете ја формата на одреден објект и намерата на дизајнот.

Процесот на репродукција на дизајн ја анализира структурата, функцијата и работењето на одреден уред или објект. Целта на процесот е да ги открие технолошките принципи на позицијата.

3Д скенирањето стана остварлив метод за креирање 3Д виртуелен модел на постоечки, физички дел за употреба во процесот на репродукција на дизајн. Дозволува податоците да бидат складирани дигитално без оштетување на постоечкиот физички предмет кој се скенира. Тоа е еден од начините да се сними точната големина и форма на одреден објект.

service-img
circle image

Висока резолуција

Нашите 3Д скенери имаат 3Д резолуција од 0,5 мм, прецизна точка од 0,1 мм и максимална девијација од 0,03% на 100 см. Моделите добиени на овој начин се прецизни и употребливи во сите сегменти на индустријата и инженерството.

Текстура во боја

Револуционерната достапна технологија за скенирање во 3Д ја доловува оригиналната текстура на објектот во 24-битна боја за време на скенирањето, така што добиените 3Д компјутерски модели се вистинско претставување на оригиналниот предмет до најмалите детали.

Нема маркери

Најновата генерација на 3Д скенери што ги користиме може да скенира предмети без претходно да се подготви и обележи објектот што се скенира, со што ќе се проширува нивното користење и употреба. Покрај тоа, уредите и процесите се целосно безбедни за здравјето на луѓето.

Неограничена големина

Напредни софтверски алатки и преносни 3Д скенери ни овозможуваат да скенираме предмети од која било големина и сложеност - спомениците, возилата и археолошките места се само неколку примери на поголеми објекти што можеме успешно да ги дигитализираме.

circle image

ШТО Е 3Д Скенер?

3Д скенер е уред како камера што фаќа предмети и складира запис во однос на тродимензионалниот простор. Во зависност од апликацијата, предметот што се дигитализира и потребните барања за прецизност на моделот, ние користиме соодветен тип на 3Д скенер.

За потребите на индустријата, инспекцијата на делови и инженерството во обратна насока, ние користиме стационарни 3D скенери со висока резолуција кои обезбедуваат високо ниво на детали и прецизност за добиениот 3D модел.

Од друга страна, преносните 3Д скенери овозможуваат 3Д скенирање на големи предмети и луѓе, така што текстурираните модели можат да се користат во индустријата за специјални ефекти, анимации на стоп-движење, видео игри, дигитализација на експонати и споменици, маркетинг и форензика.

circle image
circle image
НАШИОТ ПРОЦЕС

1

Разбирање на нашиот клиент

За почеток, ние ласерско ги скенираме компонентите за да произведеме пунктен облак во 3Д простор. Ова гради претстава на надворешната површина на стварта.

2

Дефинирање на барањата

Техниките за скенирање предизвикуваат несакани ефакти како што се заматување, груби надворешни делови, појава на дупки или извитоперување на геометрија. Сите овие можни појави мора да бидат отстранети за да се создаде вистинска скенирана реплика. Во фазата на пост-обработка, ние рачно ги корегираме со пополнуваме дупки, чистење на површини и геометрија, усогласување и спојуваме податоци итн.

3

Изработка на CAD модел

Постојат две опции со изградба на CAD модели. Со помош на напредни технологии и 3Д скенирање или изработка на моделот од почеток. Кои процес и да се употреби, ќе ги даде најдобрите резултати за вас.

circle image
circle image
Ние сме тука да Ви помогнеме околу сè за Вашето 3Д скенирање.

Контактирајте нè сега за да видиме како можеме да му помогнеме на Вашиот проект.

Get in touch