3Д печатење и прототипи

Услугата 3Д печатење и правење прототипи Ви дозволува дизајнот да го претворите во реалност. Проценете го Вашиот производ пред да креирате цела серија. Нашата експертиза дозволува да го усогласиме идеалниот процес на правење на прототип со соодветната примена.

ОДИМЕ ЧЕКОР ПОНАПРЕД ЗЕМАЈЌИ ГИ ВО ПРЕДВИД:

  • Примената на прототипот
  • Големината на карактеристиките на производот
  • Површинската обработка
  • Животната средина (UV зраци и топлина)
  • Механичките (оптоварувања, дисторзија и деформирање)
  • Точност на димензии
  • и повеќе
service-img
circle image

Совршена комбинација за тебе

Нашиот процес е флексибилен за да одговара на твоите потреби. За процесот на прототипирање, создаваме 3Д печатени предмети од дигитална 3Д-датотека. Може да работиме од датотека што ќе ја доставите, или тоа да биде наша обврска, изработка на CAD модели. Можеме да ги засноваме моделите на скици или со "reverse engineer" техника. може да го направиме на два начина. со 3Д скенирање или хибрид од двата процеса.

3Д печатење со висока резолуција

Користење на најновата 3Д професионална опрема што редовно ја калибрираме, ние сме во состојба да понудиме висока прецизност и висок квалитет на модели. Во зависност од големината на моделот и барањата, 3Д печатењето е можно со високо ниво на детали и а дебелина од само 0,016мм, до 0,33мм за екстремно силни и еластични модели.

Најкратко време на испорака

Оваа технологија на производство нуди повеќекратна заштеда на време во споредба со конвенционалните процеси на производство, па времето на производство се мери во часови и денови наместо со недели и месеци. Стандардно време на испорака на моделот е три до пет дена, без оглед на технологијата за 3D печатење. Можност за брза изработка од 36ч за итни проекти.

Најнапредни 3Д принтери

3Д-печатењето е нова технологија која брзо напредува и еволуира, така што користењето на најновата опрема е многу важно за постигнување на врвни резултати. Ние се потпираме на докажани решенија од лидерите во индустријата од областа на професионална опрема за 3Д печатење. Сепак, ние исто така, инвестираме во опрема од трети страни со што се обидуваме да ги поттикнеме границите на 3Д печатење.

circle image

Најголем избор на материјали

Ние нудиме широк спектар на модели и материјали - од целосна боја на композитен материјал, целосно транспарентен, карбонски материјали, имитација на гума, до индустриска пластика ABS ABS Plus. Специјални материјали како што се биокомпатибилни, отпорни на висока топлина и останати специјални материјали се исто така достапни. Постојано ја прошируваме на нашата понуда на 3Д материјали за печатење!

circle image

Што е 3D печатење?

3Д печатење е процес на производство на тродимензионални, физички предмети, во која било форма, засновани на дигитален компјутерски модел. Порано оваа технологија беше достапна само за индустриски гиганти и институции, заради цената на опремата и материјали. Но последните неколку години стана достапна за општа популација поради напредокот во технологијата.

Од 1984 година, кога беше дизајниран првиот 3Д принтер, голем број на 3Д технологии за печатење развиваа различни материјали за 3Д печатење и нивно унифицирање. Практично, ова значеше дека различни технологии имаат одредени предности и недостатоци во однос на физичките карактеристики, прецизност и печатење во боја. Без оглед на постигнатиот напредок што е постигнат во меѓу време, овој факт сè уште останува валиден.

3Д-печатењето по природа е процес на додавање, што значи дека предметите се формираат од материјал кој се нанесува во слоеви според одредена шема. Оваа одлика ви овозможува да создадете практично каква било форма, која се разликува од традиционалната методи на производство кои се засноваат на отстранување на материјал, сечење или дупчење.

circle image
circle image
Ние сме тука да Ви помогнеме околу сè за Вашето 3Д печатење или изработка на прототип.

Контактирајте нè сега за да видиме како можеме да му помогнеме на Вашиот проект.

Get in touch