< back
Kimya ABS-S 500 gr. Filament – NATURAL
Цена: 1576 ден.
QTY
Description

3D-филаментот Kimya ABS-S припаѓа на семејството на стиренички полимери. Акрилонитрил бутадиен стирен (ABS) е термопластичен полимер кој нуди висока отпорност на удар и е релативно крут и лесен. Поради одличниот изглед на површината и декоративните квалитети (лесно може да се обои), АБС е широко користен во апликации за надворешна обвивка во сектори како што се домашни апарати, телефонија, ИТ опрема и играчки. Ги нуди следниве карактеристики: - Отпорност на удар - Поголема отпорност на топлина од PLA (околу 90 ° C) - Влакно кое може да се користи во сите 3Д принтери на пазарот - Големи формати од 5 кг до 10 кг и различни бои достапни на барање - Контакт со храна сертифициран според ЕУ 10/2011 и FDA 21 CFR (само бело) - Во согласност со стандардите RoHS и REACH - 2 годишна гаранција од АРМОР Дијаметар: 1.75 или 2.85 мм Пакување: 500 гр. Достапна боја: Transparent.