< back
KIMYA 3D Филамент PEKK Carbon 500g – GREY
Цена: 32.935 ден.
QTY
Description

Филаментот Kimya PEKK Carbon 3D припаѓа на семејството полиалериеркетони. Политееркетонектон (PEKK) е термопластичен полимер засилен со јаглеродни влакна. Оваа комбинација и дава високо ниво на цврстина и отпорност на топлина. Може да се користи како материјал во компоненти изложени на киселини и јаглеводороди, како што се гориво и мазива, а исто така и за производство на компоненти лоцирани во куќиштата на моторот. Филаментот Kimya PEKK Carbon 3D ги има следниве својства: - Висока отпорност на температура - Засилен со јаглеродни влакна - Во согласност со стандардот REACH - 2-годишна гаранција од АРМОР.   Дијаметар: 1.75 мм или 2.85 мм Пакување: 500 гр. Достапна боја: Grey.