< back
KIMYA 3D ФИЛАМЕНТ PEBA-S 500G – Natural
Цена: 5540 ден.
QTY
Description

Филаментот Kimya PEBA-S 3D е термопластичен еластомер. Политееровиот блок амид (ПЕБА) се произведува преку поликондензација на полиамид на карбоксилна киселина со полиетер завршен со алкохол. PEBA, базиран на PEBAX од Arkema, кој е многу флексибилен: има најдобро издолжување% во опсегот (> 550%). Може да се користи за производство на ѓонови за обувки или друга спортска опрема (велосипедизам, голф, шлем од американски фудбал) бидејќи нуди значително враќање на енергијата. Филаментот Kimya PEBA-S 3D ги има следниве својства: Флексибилност (> 550% издолжување на истегнување при пауза) Отпорност на удар Во согласност со стандардите RoHS и REACH 2-годишна гаранција за АРМОР. Дијаметар: 1.75 мм или 2.85 мм Пакување: 500 гр. Достапна боја: Natural.