< back
Hubbyment ABS црн
Цена: 1100 ден. со вклучен ДДВ

Висока јачина; Добра цврстина; карактеристики отпорни на топлина и отпорност на гребење. Површината може да се полира со употреба на ацетон и лесно да се обои.

ШТО МОЖЕ ДА ОЧЕКУВАТЕ?
– ПРЕМИУМ МАТЕРИЈАЛИ
– ВИСОКА АДХЕЗИЈА НА СЛОЕВИ
– ВИСОКА ОПТОРНОСТ НА ВЛИЈАНИА
– НЕМА ДИСТОРЗИЈА
– ± 0.05 MM ПРЕЦИЗНОСТ НА ПРОИЗВОДСТВО
– ЛЕСНО ЗА ПЕЧАТЕЊЕ ВО СПОРЕДБА ОД НОРМАЛНИТЕ ABS
– ПОСТОБРАБОТКА СО АЦЕТОН
– ШИРОК СПЕКТАР НА БОИ

ABS црн Филамент

QTY
Description

ABS филамент – Акрилонитрил бутадиен стирен или ABS е еден од најупотребуваните материјали во индустријата за пластика и се здоби со голема популарност во секторот за 3D печатење поради леснотијата на обработка и големите механички својства. ABS Hubbymentлинија е новоразвиен ABS филамент од следната генерација. Користиме специјална технологија и материјали за развивање на ABS филамент со значајни импрумции како: помалку формирање на пукнатини, совршена адхезија на слојот, сигурна адхезија на креветот (стакло, леплива лента, лепило за прскање и слични производи) и подобрени механички својства. Откако ќе заврши печатењето, лесно можете да го обработите објектот со брусење или со инсталација на пареа од ацетон за да се ослободите од видливите слоеви и да добиете квалитет на површината како кај технологија со инјектирање.

Овие карактеристики го прават нашиот ABS филамент како најдобра замена за стандардните ABS филаменти. Нашиот Hubbyment ABS црн филамент е за секој што бара алтернатива на вообичаениот ABS филамент што резултира со висока отпорност на удар и сила.

Карактеристики:

Погоден за печатење во отворен простор
Речиси и да нема изобличување
Одлична адхезија помеѓу слоевите
Сигурна адхезија на површината за печатење (стакло, лента и други лепила)
Подобрени механички својства во споредба со стандарден ABS филамент
Висока јачина
Помалку непријатни мириси од обичниот ABS филамент

За да добиете најдобри резултати при печатење, ве советуваме да го чувате 3D печатачот во просторија каде што едвај има температурни флуктуации.

  • Дијаметар: 1,75мм и 2,85мм
  • Ноздра: 255 °C
  • Кревет: 100 °C