< back
Craftbot Flow
Цена: 206.000 ден. * the price is calculated with 18% VAT

Craftbot FLOW е серија на уреди на кои можете да им верувате.

• Работна површина: 300 x 200 x 250mm
• Резолуција на печатење до 50 микрони (0.05mm)
• Дијаметар на филамент: 1.75mm
• Компатибилни материјали: PLA, ABS, HIPS, PET, Nylon
• Брзина на печатење до 200mm/s
• Работна температура на дизната од 180°C до 300°C
• Температура на работната површина 110°C

QTY
Description

Ефикасност: Покрај автоматската калибрација на XY оските, FLOW серијата има и вграден полуавтоматски систем за калибрација на Z оската.

Работната површина која се загрева се состои од метал, калено стакло и каптон што овозможува идеално фиксирање на моделите кои сакате да ги создадете.

Флексибилната горна плоча го олеснува отстранувањето на веќе отпечатените дела.